Petr Ševčík životopis

česká, 1977

Životopis

Milovník žánru sci-fi a fantazy, který sám napsal několik knih ve stejném žánru. Například Císař Galaktic, Pád Kiranu, Vesmírný prospektor, Nepodarek a další.

Hlavně za dob svého mládí jsem psal nejrůznější povídky nebo krátké romány. Pohrával jsem si se žánry sci-fi, fantasy a horory. Začal jsem již ve svých třinácti letech, i když už v deseti jsem psal krátké pohádky pro své spolužáky.

Své knihy jsem rozdával nebo půjčoval přátelům, publikoval povídky na dnes již neexistujících serverech a také v tištěných sbornících.

Později jsem objevil možnost psát na PC, tak jsem na něj přesedl z tradičního rukopisu a psacího stroje. To se mi pak stalo osudným, protože technika není dokonalá a já přišel prakticky o všechno. Zálohám jsem nevěnoval tolik pozornosti, jak by si zasloužily a tak jsem o většinu svých dílek přišel. To mě potom otrávilo natolik, že jsem s psaním přestal.

Pro své pobavení jsem občas přispíval krátkými povídkami s erotickou, až pornografickou tématikou, jenže to mě časem omrzelo a tak jsem s psaním na dlouhou dobu přestal.

Občas jsem se k tomu pokoušel vrátit, ale nějak jsem se nedokázal přinutit k tomu, abych u toho vydržel a dotáhl to do zdárného konce.

Nedávno jsem se k tomu odhodlal a mohl za to pan covid. Tolik času, tolik nudy a co s tím? Tak jsem se do toho zase pustil. Nejhorší je vždycky ten rozjezd. Pak už se nedokážu zastavit a píšu a píšu, až zjistím, že už je toho moc a zvažuji, jestli knihu nerozdělit na více dílů.

První oficiálně vydanou knížkou je Vesmírný prospektor, první část. Je jich ještě několik, ale bude záležet na tom, jestli se to bude čtenářům líbit a bude tak stát za to vydávat i další díly. Zatím je čte jen úzký okruh mých známých a přátel, kteří jsou "znalci" v oboru sci-fi literatury. (zdroj životopisu: Autor)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.