Owen King životopis

americká, 1977

Životopis

Owen Philip King (narozený 21. února 1977 v Bangor, Maine) je americký spisovatel.
Narodil v roce 1977 v Maine rodičům Tabithě a Stephenu Kingovi. Má dva starší sourozence, Naomi Kingovou a Josepha Hillströma Kinga. Vyrůstal v Bangoru ve státě Maine a během střední školy projevoval zájem o psaní. King navštěvoval Vassar College a Columbia University, kde získal titul Master of Fine Arts.
King vydal svou první knihu We're All in This Together, sbírku tří povídek a novely, v roce 2005. Jeho krátká beletrie byla publikována v různých časopisech, jako je One Story a Prairie Schooner. Jeho debutový román Double Feature vyšel v roce 2013.
Kniha Růženky, spisovatelská spolupráce mezi Owenem Kingem a jeho otcem Stephenem Kingem, vyšla v září 2017 a odehrává se v ženské věznici v Západní Virginii. King spolupracuje s filmařem Joshem Boonem na adaptaci románu Clivea Barkera The Great and Secret Show pro televizi.
V roce 2020 se stal producentem adaptace otcova románu The Stand na CBS All Access mini-seriálu a exkluzivně pro minisérii se svým otcem také napsal nový konec. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění (1)

2017 - Goodreads Choice Awards (Horor) - kniha Růženky