Monika Horsáková životopis

česká

Životopis

Vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor: jazyk český a literatura – jazyk francouzský a literatura. V letech 1997–2012 pracovala v České televizi, Televizním studiu Ostrava. Nejprve jako redaktor-dramaturg, posléze jako vedoucí redaktorka a moderátorka. Editovala pořady Dobré ráno, Události v regionech, Události v regionech Plus, Týden v regionech, Zajímavosti z regionů a Romaňi luma-Romský svět. Psala scénáře k pořadům Pod pokličkou a Vyzkoušejte si. Stála za dramaturgií a scénáři dokumentárního cyklu Děti okamžiku, v cyklu Ta naše povaha česká se věnovala tématu extremismu a popíračství holocaustu.

V současné době pracuje jako vedoucí oddělení audiovizuální tvorby Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě. Je autorkou akreditačních spisů bakalářského a navazujícího magisterského oboru Audiovizuální tvorba. Na Ostravské univerzitě vede semináře s názvem Praktikum mluvené tvorby. V letech 2007–2013 pracovala jako hudební dramaturgyně Českého rozhlasu Ostrava. Kromě denní hudební rotace připravovala hudební magazín 3xs, pořad Café de chanson a byla dramaturgyní koncertní řady Radio Ostrava Live. V současné době píše pro stejnou rozhlasovou stanici sobotní poznámky a režíruje studentský nedělní pořad Pauzička.

Redakčně pracovala na Bílé knize ostravské kultury, je spoluautorkou knih Animace z Ostravy, Pod pokličkou 3 – Popelky v české kuchyni a Pod pokličkou 4 – Aby tělo netrpělo. Spolupracovala na ediční přípravě 3. a 4. svazku sebraného díla Jana Balabána (Publicistika a hry). Je autorkou učebního textu Ostravské univerzity „Současné zpravodajství v televizi veřejné služby". S občanským sdružením PANT spolupracuje na tvorbě výukových dokumentů pro základní a střední školy - je dramaturgyní a spoluscenáristkou cyklu Sami proti zlu a Dějiny na vlastní kůži. Je jednatelkou produkční společnosti CINERITE s.r.o. a také členkou okrašlovacího spolku Za krásnou Ostravu. (zdroj životopisu: http://www.monika-horsakova.mypage.cz/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.