Monika Gabriela Bartoszewicz životopis

polská, 1980

Životopis

Je polská politoložka, výzkumníce v oboru mezinárodních vztahů a bezpečnosti. Je držitelkou doktorátu z politologie, působí jako vysokoškolská pedagožka a příležitostně jako publicistka.

Ve své akademické práci se soustředí na témata související s mezinárodní bezpečností, se zvláštním zaměřením na politické násilí v asymetrických konfliktech a zejména v současném islámském terorismu (džihádismu). Specializuje se na identifikaci a protiopatření proti radikalizaci a teroristické činnosti evropských konvertitů k islámu. Ve své disertační práci mimo jiné prezentuje originální koncepci hodnocení hrozeb tvořených konvertity k islámu založenou na nové typologii zohledňující strukturu motivací potenciálních teroristů.

Další důležitou oblastí jejího studia jsou pak nelineární a interdisciplinární bezpečnostní rizika v kontextu vznikajícího projektu Festung Europa („Pevnost Evropa“), zejména v kontextu sekuritizované migrace a teroristických hrozeb. Její práce navazují na současnou kodaňskou školu a zaměřují se na to, jak tyto hrozby ovlivňují společenskou bezpečnost, zejména v kontextu kulturní bezpečnosti. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Monika_Gabriela_Bartoszewiczov%C3%A1)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Monika Gabriela Bartoszewicz - knihy

2021  40%Pevnost Evropa

Žánry autora

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy

Štítky z knih

Evropa terorismus krize migrace

Bartoszewicz je 0x v oblíbených.