Miluše Kubíčková životopis

česká, 1924 - 2018

Životopis

Narozena 21. 8. 1924 v Olomouci. Doc. PhDr., CSc., socioložka, pořadatelka sociologických sborníků, výzkumné práce z oboru.
Absolventka Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, poté působící jako sociolog a pedagog. Nyní aktivně studuje, publikuje a je činná jako přenášející.
Rodačka z Olomouce (*21. 8. 1924). Absolvovala Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně (angličtina, filozofie), učila na různých typech škol, později se zabývala sociologií. Pro aktivní účast v Pražském jaru musela po v roce 1971 opustit Pedagogickou fakultu UK. Poté pracovala jako sociální referentka v n. p. Konstruktiva.

Po převratu v r. 1990 byla rehabilitována a jako docentka působila několik let opět na pedagogické fakultě UK. V důchodu je stále činná, zejména ve sdružení Zdravý životní styl , jehož součástí jsou letní ozdravné pobyty v Křemži-Chmelná, okres Český Krumlov. www.szzs.ecn.cz

Od r. 1990 publikovala knížky: Vůle ke zdravému životu, Stáří jako životní šance, Dárek ke vstupu do blaženého věku, Cesty k harmonii života; dále statě v různých sbornících, např. v Nepovinném rozjímání; také řadu článků, zejména v pedagogických tiskovinách a v poslední době pravidelně v Regeneraci. Je také známá svými příspěvky v mediích. V r. 2010 má nakladatelství Isadora vydat knihu o její cestě životem a nakladatelství Fabula spisek Nahlédnutí do odkazu Rudolfa Steinera. Miluše Kubíčková je členkou České anthroposofické společnosti a s ní spřízněné Obce křesťanů, Společnosti pro trvale udržitelný život a jiných organizací.
Zdroj: http://www.anthroposof.cz/prednasejici/miluse-kubickova/ (zdroj životopisu: http://www.medvik.cz/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.