Michal Žižlavský životopis

česká, 1961

Životopis

JUDr. Michal Žižlavský (* 22.2.1961) je český advokát. Získal ocenění Právník roku 2017. Je členem Legislativní rady vlády České republiky.

Michal Žižlavský se zaměřuje na český soudní proces a insolvenční právo. Část své praxe působil jako soudce. Je expertem na insolvenci a restrukturalizaci podnikatelů. Jako první insolvenční správce v České republice získal zvláštní povolení k řešení úpadku korporací a finančních institucí podle nového insolvenčního zákona. Pracuje na nejvýznamnějších korporátních úpadcích v zemi (OKD, Vítkovice, Sazka).

V roce 2017 byl potřetí zvolen do představenstva České advokátní komory. Je předsedou Rady expertů Asociace insolvenčních správců. Působí jako člen specializovaného senátu Nejvyššího správního soudu pro kárné delikty soudců. Je spoluautorem velkého Komentáře Insolvenčního zákona a Komentáře Zákona o advokacii. Pravidelně publikuje v odborných právnických časopisech. Radí manažerům a majitelům korporací, a v rámci profesního vzdělávání přednáší advokátům a insolvenčním správcům. Je členem zkušební komise pro advokátní zkoušky. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Michal_%C5%BDi%C5%BElavsk%C3%BD)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Žánry autora

Literatura naučná Právo

Štítky z knih

Žižlavský je 0x v oblíbených.