Michael Jackson životopis

britská, 1942 - 2007

Životopis

Michael Jackson je mezinárodně uznávaným odborníkem na pivní značky a druhy celého světa, o nichž psal do předních odborných časopisů a publikací.

Začínal jako novinář v severoanglickém městečku, běžnou novinářskou praxí se naposled zabýval v Londýně jako fejetonista v jednom z celostátních deníků. Kromě příležitostných reportáží ze svých cest se věnoval ochutnávání, psaní a výuce o pivu a nemíchané skotské whisky, byl předsedou britské asociace autorů píšících o pivu.

Nemalé reputaci se těší i mezi pivovarnickými výzkumníky v České republice, kterou mnohokrát navštívil. Jeho knihy byly přeloženy do mnoha cizích jazyků a po celém světě se jich prodalo více než milion výtisků. Jacksonovy články se objevovaly v prestižních denících, jako jsou The Guardian nebo The Washington Post.

Ve spojených státech ho Institut kvasné chemie a pivovarnictví vyznamenal zvláštní cenou, kterou projevil své "uznání za veškeré úsilí o prosazení a přijetí dobrého piva". V Británii mu v roce 1988 časopis Wine udělil jednu ze svých knižních cen, v Belgii byl oceněn společností Chevaliere du Fourquet a v Německu prestižní institucí Gastronomische Akademie Deutschlands. (zdroj životopisu: Přebal knihy Encykloepdie piva (Volvox Globator, 1994))

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.