Michael Grant životopis

americká, 1954

Životopis

Svérázný spisovatel knih pro mládež Michael Grant se narodil 26. července 1954 v Kalifornii, a to do vojenské rodiny. Tato (ne)šťastná okolnost jej zavedla do padesáti různých domovů ve čtrnácti různých státech a do studií na osmi různých školách – pěti ve Státech, třech ve Francii. Podle vlastních slov se stal spisovatelem zčásti proto, že toto povolání jej neváže k určitému místu.
Napsal přes 150 knih, většinu ve spolupráci se svou manželkou Katherine Applegate (např. série Animorphs nebo Everworld), další pod pseudonymem, jiné jako ghostwriter.
V Česku je známý pro sci-fi trilogii BZRK (závěrečný díl, Apocalypse, a prequel Origins dosud nebyly přeloženy do češtiny) a fantasy tetralogii Super 12 (The Magnificent 12; čtvrtý díl zatím nepřeložen), která s osobitým humorem paroduje běžný YA fantasy příběh, v němž se hrdina vydává porazit zlo a zachránit svět.
Mezinárodně prorazil mimo jiné šestidílnou sérií Gone („Pryč“) a třemi díly příběhu Messenger of Fear („Posel smrti“). Momentálně pracuje na trilogii Front Lines („Přední linie“; příběh vystihoval i původně zamýšlený název Soldier Girl, tedy „Vojačka“), jejíž první část vyšla v lednu 2016.
Michael žije s manželkou, dvěma dětmi a, jak říká, „příliš mnoha domácími mazlíčky“ v Tiburonu v Kalifornii, kde má kouzelný výhled na Alcatraz. (zdroj životopisu: famousauthors.org)

Ocenění

Michael Grant - knihy

2014  60%Kľúč
2013  77%BZRK
2013  89%BZRK Reloaded
2013  69%Výzva
2013  67%Past

Žánry autora

Literatura světová Romány Sci-fi Fantasy Pro děti a mládež

Štítky z knih

fantasy pro děti fantasy americké romány

Grant je 7x v oblíbených.
Osobní web autora