Martina Viktorie Kopecká životopis

česká, 1986

Životopis

Martina Viktorie Kopecká (* 4. července 1986 Louny) je česká farářka Církve československé husitské. Vystudovala teologii na Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy, psychologii a speciální pedagogiku. Pracovala v nadnárodní korporaci. V roce 2011 byla pokřtěna v Církvi československé husitské a nyní působí jako farářka v kostele svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí v Praze a ve Strašnicích. Před tím byla krátce na praxi v náboženské obci v Horních Počernicích.

Působí v mezinárodním ekumenickém hnutí, je předsedkyní ECHOS (Ozvěny hlasu mladých) – poradního odboru Světové rady církví.[4] V roce 2018 se účastnila katolické synody o mladých lidech v Římě. V roce 2020 byla prezidentkou festivalu Meeting Brno.

Píše svůj blog Deník farářky, podle kterého vyšla na podzim v roce 2021 stejnojmenná kniha.

Od září 2020 moderuje cyklus České televize Uchem jehly. V pořadu diskutuje s významnými hosty, kteří nezapomínají na duchovní rozměr lidského života.

Dne 20. dubna 2021 bylo oznámeno, že se stane jednou z účastnic jedenácté řady taneční soutěže StarDance. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.