Martin Solly životopis

britská

Životopis

Britský profesor angličtiny a překladatelství působící v Itálii, autor publikace o charakteristických povahových rysech, myšlení i jednání Italů, též publikace z oblasti anglického jazyka a literatury.
Do Itálie se poprvé zamiloval jako student, když se svými amici (přáteli) bydleli v nádherném venkovském domě s bazénem. Toskánská krajina s rudou hlínou, renesanční kultura, Chianti a lahodné tortellini a zucchini ho přesvědčily, že Italové si užívají skutečně rozkošnického života.
Poté co pracoval na farmách, v barech, v restauracích, v knihkupectvích a ve školách, se usadil v Piemontu, aby si zdokonalil své vědomosti o všem italském. Netušil, že to bude zahrnovat také jednu místní dívku, ignoroval staré italské přísloví Moglie e buoi dei paesi tuoi (,‚Svou ženu a dobytek si vybírej na svém dvorku“) – oženil se s ní a zůstal.
Je v této oblasti stále šťastně uveleben a coby autor tuctu knih o anglickém jazyce a literatuře se nikdy nezbavil svého dobrého vychování a s ním i anglického zvyku vždy napřed zjistit, kde začíná fronta. Přiznává se však k jednoznačné náklonnosti ke značce Alfa Romeo a k nošení výhradně italských vázanek. (zdroj životopisu: www.mlp.cz + Xenofobní průvodce - Italové)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.