Martin Molitor životopis

česká

Životopis

Prim. MUDr. Martin Molitor, Ph.D. patří k předním plastickým chirurgům v České republice s bohatou českou i zahraniční praxí včetně pedagogické činnosti. Během své profesní praxe pracoval několik let jako gynekolog specializující se na porodnictví, pak přešel na plastickou chirurgii, ve které působí již více než 20 let.

Je členem Společnosti plastické chirurgie při ČLSJEP, Společnosti pro využití laseru v medicíně při ČLSJEP, členem společnosti estetické chirurgie při ČLSJEP, členem mezinárodní společnosti pro plastickou, rekonstrukční a estetickou medicínu IPRAS (International Plastic, Reconstructive and Aesthetic Society) a mezinárodní společnosti pro plastickou a estetickou chirurgii ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery). Je také čestným profesorem Rumunské společnosti plastické chirurgie.

Promoval na Lékařské fakultě Univerzity Pavla Josefa Šafárika v Košicích, v postgraduálním studiu a získání velkého doktorátu (titulu Ph.D.), pak dále pokračoval na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

Mezi jeho bohaté působení v praxi patří Porodnicko-gynekologická klinika Fakultní nemocnice v Olomouci, Klinika plastické a estetické chirurgie Fakultní nemocnice u Sv. Anny v Brně, oddělení plastické a estetické chirurgie při Fakultní nemocnici v Olomouci, kde působil jako zástupce primáře, dále Oddělení plastické chirurgie Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, kde působil jako primář. V Praze působil jako uznávaný lékař a primář kliniky plastické chirurgie Nemocnice na Bulovce a v současné době je primářem plastické chirurgie Kliniky YES VISAGE.

Mimo kliniky se věnuje také pedagogické činnosti a své zkušenosti dále předává jako odborný asistent na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze a jako odborný asistent Subkatedry plastické chirurgie Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví v Praze.

Do jeho praxe patří také zahraniční stáže a praxe. Mezi ty nejzajímavější patří stáž v australské Sydney v The Microsearch Foundation of Australia, kde působil jako vědecký pracovník na poli výzkumu transplantace ruky. Zúčastnil se opakovaně mezinárodní humanitární mise v Sierra Leone, kde působil jako specialista na rekonstrukční chirurgii a chirurgii ruky.

Intenzivně se věnuje také vědecké činnosti a je autorem a spoluautorem více než stovky článků v domácích i zahraničních odborných časopisech, je spoluautorem šesti českých i zahraničních odborných monografií a autorem a spoluautorem více než sto čtyřiceti přednášek na kongresech doma i v zahraničí. (zdroj životopisu: https://yesvisage.cz/cz/lekar/1)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.