Mari Griffith životopis

velšská

Životopis

Mari Griffith, vychovaná v jižním Walesu a plynně hovořící velštinou, začala svou kariéru jako zpěvačka, než se přestěhovala do rádia a televize jako moderátorka mnoha různých typů programů pro děti, pro dospělé a pro BBC Television Schools Service. Pak se kariéra změnila a přijala schůzku se zaměstnanci BBC Wales jako dvojjazyčná hlasatelka kontinuity. O dva roky později se po intenzivním školení stala televizní režisérkou pro více kamer a opět pracovala na různých pořadech.
Nyní, když je Mari v důchodu, má konečně čas soustředit se na něco, co vždy milovala – psaní. Povídky přinesly první úspěch, jedna je zařazena do antologie Společnosti pro historický román 2012 „Žebrák u brány“, další byla oceněna v soutěži spojené s konferencí HNS 2014. Její debutový román 'Kořeny růže Tudorovců' vypráví málo známý příběh o úžasném milostném vztahu, který založil dynastii Tudorovců. Kniha se setkala se značným ohlasem u kritiků, stala se bestsellerem Amazonu a zůstala vysoko v žebříčcích více než rok.
Mariin netrpělivě očekávaný druhý román „The Witch of Eye“ není striktně pokračováním první knihy, i když zachycuje příběh záletné vévodkyně z Gloucesteru, příběh intrik, vášně a ambicí, který vyvrcholil tím nejsenzačnějším proces velezrady z patnáctého století. Znovu ji vydalo Accent Press a byla vybrána jako „Kniha měsíce“ Welsh Books Council pro červenec – měsíc vydání – a je nyní k dispozici na Amazonu ve verzích Kindle a paperback. (zdroj životopisu: https://www.goodreads.com/auth...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.