Kořeny růže Tudorovců

Kořeny růže Tudorovců https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272483/bmid_koreny-ruze-tudorovcu-7Gf-272483.jpg 4 30 12

Příběh vášnivé lásky, která vyústila do tajně uzavřeného manželství, z něhož vzešlo jméno nejznámější královské dynastie v dějinách Velké Británie – Tudorovců. Když byli anglický král Jindřich V. a jeho žena Kateřina z Valois požehnáni narozením syna, jejich štěstí netrvalo dlouho. Král umírá a Kateřina se v jedenadvaceti letech stává vdovou. Brzy poté zemřel i její otec, francouzský král, a Kateřinin desetiměsíční syn dědí obě koruny jako Jindřich VI. Malý král i jeho matka potřebují na nepřátelském anglickém dvoře veškerou ochranu a lásku a Kateřina ji nalézá u mladého velšského služebníka Owena Tudora.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Root of the Tudor Rose , 2014


více info...

Přidat komentář

Mufa
31.08.2023 4 z 5

Jedna hvězda dolů za to, že v knize bylo spousta chyb, korektor si vzal asi dovolenou. Období vlády Jindřichů v Anglii čtu ráda, tohle je jedna z těch lépe napsaných knih, nově jsem se dozvěděla, proč se vlastně celé linii říká Tudorovci

malýčtenář
13.06.2023 5 z 5

Historii miluji a proto jsem se začetla do této knihy, která vypráví vlastně o původu jména Tudor. Kniha byla zajímavá a dodnes jsem opravdu nevěděla, že původcem jména byl vlastně neznámý šlechtic . Čtenář stále objevuje v knihách spoustu nových informací. Hodně z nich jsou opravdu historicky doložené.


VendulaB
07.07.2022 4 z 5

Tak jako všem předchozím hodnotitelům, i mně neuvěřitelně vadila naprosto odfláknutá korektura a špatné členění textu. Obsahově přitom kniha není vůbec špatná, i když nad historickou převažuje spíše romantická linka. Za přečtení stojí, ale úplná bomba to není.

Radkab.
17.03.2020 3 z 5

Miluju tudorovskou Anglii Jindřicha VIII., ale o počátcích dynastie mnoho nevím. Tato knížka, byť román, mi obzory rozšířila. Četla se dobře, bohužel ale musím souhlasit s výtkami ohledně korektury a grafického zpracování.

Daduška
14.10.2019 2 z 5

Poučný a zajímavý příběh, zase jsem se něco dozvěděla z anglické historie, ale ten překlad! Naprosto příšerný, místy to vypadalo jako z google překladače. Škoda.

ferda16
22.07.2019 4 z 5

Příjemný historický román, řekněme. Knížka se čte svižně a téma je hezky zpracované. Jako odpočinkovou a zajímavou věc doporučuji. Kdo si ovšem libuje v historických románech, asi bude trochu zklamaný.....

Kamiliana
16.02.2019 5 z 5

Já jsem z knihy nadšená, neboť líčí počátky Tudorovců, o kterých se moc nepíše. Zajímavý pro mě byl náhled do velškých dějin a proroctví o drakovi. Bohužel korektura textu je velice ledabylá, překlad se moc nepovedl, zrovna tak členění textu a na předsádce chybí rodokmen, který by měl být u takových knih samozřejmostí.

samoska
03.09.2018 4 z 5

Děj v knížce se mi moc líbil i když začátek mě moc nevzal,čekala jsem,že se v knize objeví postavy z titulní strany jako Jindřich VIII a jeho dcera Alžběta,vůbec jsem nepochopila proč jsou na úvodní straně když s dějem nemají téměř nic společného,kromě pribuzenskeho vztahu,druhou vadou na kráse byla vada tisku,a tak nějak byl děj poměrně sesypany dohromady a chyběl odstavce,mezery,slova spojený dohromady,hrůza kdo tohle pustil do světa a ještě za to dostal zaplaceno,ještě že mě knizka stála 140,- jinak bych ji šla snad i vrátit...až mě to strašně štvalo a kazilo mi to požitek z děje a knihu celkově a je to velká škoda protože jinak je to obsahově a dějově moc pěkná a zajímavá knížka a zase jsem se dozvěděla něco dalšího o Tudorovcich..jinak doporučuji.

9792
03.10.2016 1 z 5

Obsahově je knížka skvělá, ale měli by se zamyslet nad tím, koho platí za korekturu. Dočetla jsem jenom s vypětím sil.

Leome
17.07.2016 4 z 5

Samotný děj knihy se mi velice líbil, o tom není pochyb, ale chyby by se našly jinde... Téměř celou knihou mne provázela absence mezer ve slovních spojeních ("toje vážněhrůza"), což celý dojem zhoršovalo. A, jak píše Dragell, větší členění textu by se jen hodilo. Každopádně, děj je skutečně poutavý a tak knihu doporučuji - i těm, kdo příliš zájmu o historickou četbu neprojevili ;-).

Kagya
28.03.2016 4 z 5

Kniha se sama o sobě četla velmi dobře. Bohužel mi vadily pasáže, které si mnohdy byly v rozporu.

Dragell
09.03.2016 2 z 5

Kniha sledující osudy jedné ženy, matky, královny - Kateřiny z Valois, která je jako mladá provdána do Velké Británie.
Příběh by možná měl své kouzlo, kdyby kniha nebyla plná zbytečných chyb. Také chybělo větší členění textu při změně místa/času, celé kapitoly pouze naodstavcovány, dále nečleněny.

Štítky knihy

Anglie 15. století Tudorovci královny války růží

Autorovy další knížky

Mari Griffith
velšská
2015  72%Kořeny růže Tudorovců
2016  79%Čarodějnice - Láska, která vedla ke zradě