Marcus Wareing životopis

britská, 1970

Životopis

Marcus Wareing (*29.6.1970) je anglická kuchařská celebrita.
Jeho příspěvek britskému jídlu a příští generaci kuchařských talentů ho učinil jedním z nejrespektovanějších a nejvychvalovanějších šéfkuchařů a restauratérů v Británii. Jeho ocenění zahrnují hvězdy Michelin, Tatler Restauratér roku, GQ šéfkuchař roku, cena Šéfkuchaře v Cateys a cena Acorn.

Původem ze Southportu v Merseyside, syn obchodníka s ovocem a zeleninou, zahájil kariéru v 18 letech. Svou první hvězdu Michelin získal, když mi bylo 26 – jediný z hrstky šéfkuchařů, kteří stojí za povšimnutí v tomto věku. Během posledních 30 let byl zapojen to vytvoření londýnských nejoslavovanějších restaurací.

Síť restaurací "Marcus Wareing Restaurants" založené s manželkou Jane v roce 2008 začínaly otevřením dvouhvězdičkové Michelin restaurace Marcus Wareing v Berkeley (nyní známá jako “Marcus”). Síť nyní zahrnuje elegantní britskou restauraci a bar The Gilbert Scott v hotelu St Pancras Renaissance Hotel a Tredwells, a jídelnu ve west-endu podávající jídlo vysoké kvality v příjemném prostředí.

Na podzim 2014 se přidal k televizní show Master Chef (=mistr šéfkuchař): Profesionálové, kde vystupuje jako porotce a mentor nové generace britských kuchařských talentů. Jeho práce v médiích zahrnuje též Chef vs Science (=šéfkuchař versus věda), vytvořený BBC. V listopadu 2017 vydal svou sedmou kuchařku, ‘New Classics’ (=nová klasika).

Podporu řadu charitativních organizací jako např. nadaci zranění páteře The Nicholls Spinal Injury Foundation, Action Against Hunger (=akce proti hladu), GOSH, MENCAP, Help for Heroes (=pomoc pro hrdiny), Britský Červený kříž, One For The Boys a výzkum rakoviny.

Žije v Londýně s manželkou a třemi dětmi (zdroj životopisu: https://www.marcusrestaurant.com/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Marcus Wareing - knihy

2014  0%Nože v kuchyni

Žánry autora

Literatura naučná

Štítky z knih

Wareing je 0x v oblíbených.
Osobní web autora