Lindsay Allason Jones životopis

anglická

Životopis

Archeoložka a uznávaná odbornice, která se specializuje hlavně na Římskou říši a archeologii v severní Anglii, což jsou také častá témata jejích publikací.
Do roku 2008 byla ředitelkou archeologických muzeí na univerzitě v Newcastlu (Archaeological Museums at Newcastle University), kde byla zodpovědná za provoz muzea starověku (Museum of Antiquities) a Sheftonova muzea řeckého umění a archeologie (Shefton Museum of Greek Art and Archaeology). Poté byla ředitelkou centra pro mezioborová studia artefaktů na univerzitě v Newcastlu (Centre for Interdisciplinary Artefact Studies at Newcastle University).
Je uznávanou autoritou na Hadriánův val, římskou Británii a archeologii v Súdánu. Pracovala po celé bývalé Římské říši, zejména v severní Africe a na Blízkém východě. Je správkyní řady muzejních organizací kolem Hadriánova valu.
(přeloženo z: http://www.hlf.org.uk/aboutus/decisionmakers/committees/Pages/LindsayAllason_Jones.aspx a http://cias.ncl.ac.uk/Lindsay_Allason_Jones.htm) (zdroj životopisu: http://www.hlf.org.uk/aboutus/decisionmakers/committees/Page)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.