Libor Vašek životopis

česká

Životopis

Ing. Libor Vašek, Ph.D. je účetním expertem certifikace účetní profese, členem Komory certifikovaných účetních a od roku 2013 jejím předsedou.
Působil jako zkušební komisař pro zkoušku finančního účetnictví a výkaznictví v systému certifikace účetní profese, nyní je recenzentem zkoušky z IFRS. Věnuje se lektorské a poradenské činnosti v oblasti Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a konsolidací účetních závěrek. Dále je členem kontrolního výboru Rady pro veřejný dohled nad auditem, členem Legislativní rady malých a středních podniků při AMSP ČR, zastupoval Komoru certifikovaných účetních v Národní účetní radě.
V roce 2008 ukončil doktorské studium na katedře finančního účetnictví a auditingu Vysoké školy ekonomické v Praze, odborné zaměření na mezinárodně uznávané účetní standardy IFRS a US GAAP. Během inženýrského studia působil jako asistent v účetní a auditorské společnosti. Od roku 2003 působí jako odborný lektor a konzultant pro oblast IFRS a US GAAP. Spoluautor publikací Mezinárodní standardy účetního výkaznictví – principy, metodologie, interpretace, IAS v příkladech III. díl a učebnice Účetnictví II vydané Institutem Svazu účetních. Autor řady odborných článků vydávaných v časopisech v ČR a SR. Člen Evropské účetní asociace (EAA). V roce 2004 získal dekret školitele IFRS (v rámci projektu Phare). V oblasti IFRS spolupracuje s poradenskými a auditorskými společnostmi. (zdroj životopisu: kfua.vse.cz; www.bovapolygon.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Libor Vašek - knihy

2014  0%Finanční účetnictví a výkaznictví

Žánry autora

Literatura naučná Ekonomie a obchod

Štítky z knih

účetnictví

Vašek je 0x v oblíbených.