Larry Doyle životopis

americká, 1958

Životopis

Larry Doyle je americký spisovatel, scénárista a producent.

Doyle vyrostl v Arlington Heights v Illinoisu. V roce 1976 se stal absolventem Buffalo Grove High School, poté studoval na University of Illinois, kde v roce 1980 získal titul Bachelor of Science v biologii a psychologii, titul Master of Science v žurnalistice obdržel v roce 1982 tamtéž. Nyní žije se svojí ženou a dětmi v Baltimoru v Marylandu.

Začínal jako redaktor v chicagské pobočce First Comics. Pravidelně pracoval na pořadu Beavis and Butt-head. Od 9. do 12. sezóny pracoval jako autor a producent na pořadu The Simpsons pod taktovkou Mika Scullyho. Rovněž napsal scénáře k filmům Duplex a Looney Tunes: Back in Action.

Často přispívá do magazínu The New Yorker a má sloupce v magazínech Esquire, New York Magazine a New York Observer.

Jeho první kniha s názvem Miluji tě, Beth Cooperová byla vydána v květnu roku 2007. V roce 2008 kniha vyhrála Thurber Prize for American Humor. Film založený na knize byl do kin uveden v roce 2009. Práva na zfilmování jeho druhé knihy Go Mutants! vydané v roce 2010 byla prodána téhož roku spolu se scénářem, který napsal sám Doyle. (zdroj životopisu: http://en.wikipedia.org/wiki/Larry_Doyle_(writer))

Ocenění (1)

2008 - Thurber Prize for American Humor - kniha Miluji tě, Beth Cooperová

Larry Doyle - knihy

2009  59%Miluji tě, Beth Cooperová

Žánry autora

Pro děti a mládež Dívčí romány

Štítky z knih

zfilmováno

Doyle je 1x v oblíbených.
Osobní web autora