Karel Pinka
česká, 1922 |
Životopis
Narozen 2. 2. 1922. Číšník a autor publikací z oblasti gastronomie a kulinářství.
Když si Karel Pinka poprvé zavazoval černého motýlka, který tehdy neodmyslitelně patřil k číšnické uniformě, psal se rok 1936. Když tento doyen české gastronomie, autor a spoluautor několika publikací své číšnické sako oblékal naposledy, psal se rok 1982. Během své dlouhé profesní pouti zažil Karel Pinka nejen prvorepublikové gastronomy a hoteliéry, jako například Karla Šroubka, ale i neutěšené období socialistické gastronomie. Pracoval v mnoha restauracích, prošel nejlepšími pražskými hotely, jako byly Alcron, Ambassador, Esplanade. Obsluhoval úplně prvního hosta hotelu Jalta, kde potom pracoval pětadvacet let až do svého odchodu do penze.
Ocenění
U autora není zatím žádné literární ocenění.
Populární autoři:
Karel Pinka - knihy
1996 | ![]() |
1992 | ![]() |
1982 | ![]() |
1992 | ![]() |
1986 | ![]() |
1992 | ![]() |
Žánry autora
Literatura naučná Kuchařky Literatura česká
Štítky z knih
čaj káva nápoje etiketa stolování společenské chování koktejly, míchané nápoje