Jurij Ignaťjevič Muchin životopis

ruská, 1949

Životopis

Je sovětský a později ruský inženýr, veřejný aktivista, výzkumník a spisovatel. Jeden z nejvíce trestně stíhaných ruskými úřady – od počátku století byl obžalovaným v několika desítkách soudních sporů, obviněn a obžalovaný ve třech trestních věcech.

Muchin je hlavním zastáncem v Rusku popírání sovětské odpovědnosti za masakr v Katyni. Je také zastáncem kampaně „Putin musí odejít“ a jeho webové stránky vybízejí ostatní Rusy, aby podpořili petici za odstoupení Putina, stejně jako tehdejšího prezidenta Dmitrije Medveděva, od moci.

Muchin tvrdí, že nacismus byl také odpovědí na sionismus a že sionisté byli zodpovědní za holocaust. Muchinovy spisy byly popsány jako antisemitské ruskou „Agenturou pro židovské zprávy“.

Podporuje také konspirační teorie o přistání na Měsíci a konspirační teorie o sestřelení KAL 007. Kritizuje marxismus, Einsteinovu teorii relativity, genetiku a obhajuje úspěchy stalinistické éry v souvislosti s Trofimem Děnisovičem Lysenkem. (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Yury_Mukhin_(activist))

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.