Julie Bienertová Vašků životopis

česká, 1979

Životopis

Pochází z Brna, kde vystudovala Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity. Dnes zde působí na Ústavu patologické fyziologie jako vědecký a učitelský pracovník. Má za sebou i několik let na oddělení dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno – místě, které nepatří mezi ty nejveselejší. V rámci své učitelské činnosti školí mnoho postgraduálních studentů, vede řadu diplomových prací a pracuje na několika odborných teoriích. Před časem sama publikovala v odborném časopise vlastní teorii stresu.

Při své náročné práci obdivuhodně zvládá výchovu své osmileté autistické dcery Zity, o jejímž autismu vede oblíbený blog Zita-autism-story. Nejde jen o příběhy ze života, ale především o velké povzbuzení pro všechny, kterých se téma autismu dotýká. Julie je zároveň zakladatelkou tanečního divadla Orphane, s nímž odtancovala mnoho představení.

Věnovala se řadu let také výuce jazzového tance a contemporary. Při svém nasazení nezapomíná i na charitativní aktivity, pravidelně přispívá Lékařům bez hranic a skrze finanční podporu a nákup školních pomůcek umožňuje malé indické holčičce jménem Rachel chodit do školy. (zdroj životopisu: http://www.denik.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Julie Bienertová Vašků - knihy

2016  0%Využití výsledků učení na vysokých školách

Žánry autora

Literatura naučná Učebnice a slovníky Zdravotnictví

Štítky z knih

Bienertová Vašků je 0x v oblíbených.