John Powers životopis

americká, 1957

Životopis

je americký profesor asijských studií a buddhismu. Velká část jeho učitelské kariéry byla na Australian National University v Canbeře.

Powers studoval na College of the Holy Cross Massachusetts, kde v roce 1979 získal bakalářský titul z filozofie a náboženství. Poté získal titul Master of Arts v indické filozofii na McMaster University v Ontariu a poté doktorát z náboženských dějin na University of Virginie. Od roku 1995 do roku 2016 vyučoval Powers na Australian National University, kde byl v roce 2008 jmenován profesorem. Powers, stejně jako několik dalších, opustil univerzitu po kontroverzní restrukturalizaci katedry.

Je praktikující buddhista a má zvláštní odborné znalosti v buddhismu v Tibetu. Byl pozván australskou kanceláří Dalajlámy jako přední odborník v zemi na oslavu 70. narozenin Tändzina Gjamccho. Kromě publikování prací o buddhistické spiritualitě a meditačních technikách napsal rozsáhlé překlady tibetských děl a psal o historii a kultuře Tibetu, Indie a Číny.

Powers, který podporuje tibetskou autonomii, přirovnal čínské zacházení s tibetským lidem k osudu domorodců během kolonizace Austrálie. (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/John_Powers_(academic))

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

John Powers - knihy

2009  84%Úvod do tibetského buddhismu

Žánry autora

Náboženství Literatura naučná Historie

Štítky z knih

buddhismus

Powers je 0x v oblíbených.