Jan Paroubek životopis

česká, 1984

Životopis

Jan Paroubek (8. říjen 1984) se začal zajímat o fungování peněz už v dětství. Po vzoru rodičů se naučil šetřit a chovat se zodpovědně k penězům již na základní škole. Tehdy hospodařil jen s kapesným, dnes investuje do akcií, ale také hledá nejvýhodnější možnosti, jak zhodnotit peníze i konzervativním způsobem na bankovním trhu.

O své zkušenosti se rozhodl podělit ve své nové a zatím jediné knize. E-book se příznačně jmenuje Nebuďte kořistí a začněte bohatnout.

Je si totiž velmi dobře vědom životních nástrah, které velmi snadno mohou ohrozit stabilní zázemí jednotlivce, nebo i celé rodiny. Pokud je člověk nepřipraven, pak se může stát kořistí velmi snadno. Tím pomyslným dravcem může být úvěrová společnost, nečekaná událost ohrožující finance (ztráta zaměstnání, neschopenka, porucha dražšího spotřebiče) a mnoho dalších situací, které člověka mohou ze dne na den změnit v bezradnou oběť.

Počínaje rokem 2007 po dostudování střední školy (obor podnikatelská administrativa) začal pracovat. Jeho první cíl bylo finanční zajištění, aby se nestal něčí pomyslnou kořistí. Protože v té době neměl ještě dostatečný kapitál, zaměřoval se na zhodnocování peněz s využitím nejvýhodnějších bankovních produktů a o několik let později začal investovat do akcií s dividendami a do dluhopisů.

Jeho přátelé věděli, že si vždy mohou přijít pro radu, což byl i možná důvod, proč se Jan Paroubek rozhodl sepsat své zkušenosti z pohledu člověka, který začal od nuly a postupně se dopracoval až k investicím. (zdroj životopisu: uživatel Para99)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.