Jakub Urbanec životopis

česká, 1987

Životopis

Jakub Urbanec, 16. 6. 1987, Ostrava. Praktikující i studující sociální pracovník (FSS OU), filosof a kulturní antropolog (FF UP), básník, cestovatel v představách i skutečnosti. V životě ho zásadně ovlivnily tři měsíce strávené na mexickém Yucatánu, kde působil jako dobrovolník, ve volném čase objevoval mayskou kulturu a Zapatisty. V současnosti pracuje v Olomouci s romskými dětmi a lidmi s mentálním postižením.
Ve tvorbě se po čtyřech letech vrátil ke slam poetry. V olomouckém regionálním kole v dubnu 2016 se umístil na 3. místě. Svou tvorbu doposud publikoval v útulně poezie Herberk (No. 10/2016), literárním obtýdeníku TVAR (11/2015), ve sborníku Druhé škrtnutí nakladatelství Zápalka (2013) a ve Lžičce v šuplíku (2/2011). Za největší ocenění považuje 3. místo v 18. ročníku Studentské literární soutěže UP.
Vystupoval a vystupuje zejména v Olomouci (Slam Poetry, Autorské čtení U Magora, Night of the Living Readers, Lžičkočtení, …), dále četl na menších akcích ve Valašském Meziříčí (V LI-HU), Brně, Ostravě (Lusus Poesis), Praze (Jinonická sonáta), Mohelnici či Uherském Hradišti. (zdroj životopisu: autor)

Ocenění

Jakub Urbanec - knihy

2016  0%Z pírka bázní

Žánry autora

Poezie

Štítky z knih

Urbanec je 0x v oblíbených.