Ivan Kupka životopis

Martin Abel · pseudonym

slovenská, 1958

Životopis

Doc. RNDr. Ivan Kupka, PhD.
Od ukončení vysokoškolského studia působí – s roční přestávkou – na Univerzitě Komenského v Bratislavě, kde se věnuje matematické analýze. Jeden rok také učil matematiku na l’Université de Bretagne Occidentale ve Francii. Ve Francii a Belgii absolvoval kurzy neurolingvistického programování.

Léta se zajímá o různé stránky komunikace. Mezi předměty jeho zájmu patří efektivní metody studia, motivace, tvorby a také mezilidská komunikace, zpracovávání informací, internet. Vedl semináře věnované komunikačním technikám neurolingvistického programování a efektivnímu studiu jazyků. Je autorem první slovenské učebnice neurolingvistického programovaní. Publikoval vědecké články z oblasti teorie selektorů a topologie.


Jeho velkým koníčkem jsou jazyky. Pod pseudonymem Martin Abel vydal knihu Chcete úspešne študovať jazyky? Získal státní zkoušku z angličtiny, působil jako tlumočník a překladatel z francouzštiny. Kromě francouzštiny a angličtiny čte i knihy v němčině, španělštině a italštině. K autorovým zálibám patří knihy, poezie, antikvariáty, psychologie, jóga, šachy a kytara. Je ženatý, má dvě dcery. (zdroj životopisu: Grada Publishing, a.s.)

Ocenění