Iva Bastlová životopis

česká

Životopis

Ing. Iva Bastlová DiS. je interiérová designérka a návrhářka, lektorka a vydavatelka odborného magazínu Interiéry,

Po dokončení VOŠ Volyně (rok 2002), oboru „tvorba navrhování interiérů a nábytku“ působila několik let v Brik interiér studiu jako bytový designér. Poté přesunula svojí činnost do vydavatelství RF Hobby. Od roku 2007 pracovala jako hlavní bytový designér ve společnosti Architrade. Vzdělání si doplnila na Technické univerzitě ve Zvolenu, kde vystudovala obor Konstrukce dřevěných staveb a nábytku a Nábytek a výrobky ze dřeva.

Vydává jediný odborný magazín pro interiérové designéry a architekty INTERIÉRY v ČR.

Od roku 2007 publikuje v řadě různých médií jako je např. Můj Dům, Norton, Brands&Stories, Světlo, La Cucina Italiana, Spektra, ODS, Domo a on-line magazínech www.novinky.cz, www.estav.cz atd.

Organizuje odborný seminář Interiéry a doprovodné programy pro veletrhy o bydlení (Design Shaker, Wood-tec). Čtyři roky přednášela ve škole Intermezzo na téma navrhování kuchyní a koupelen a dva roky v Institutu bytového designu. Nyní spolupracuje s on-line školou bytového designu Jany Pěkné a pořádá odborné přednášky a firemní školení.

Při navrhování interiérů je jejím cílem vytvořit originální interiér, který bude ušitý na míru zákazníkovi. Vždy je důležitá dispozice a funkce, a pak jen záleží na sladění materiálů, barev a doplňků. Vždy se snaží dostat do prostoru něco zajímavého, ať je to drobnost či výrazný prvek, aby interiér působil osobitě a přitom byl pro klienta v jeho finančních možnostech.

Vytvořila mnoho návrhů bytových interiérů, jak celých bytů, tak i jednotlivých místností. Většina z nich byla pod jejím dohledem zrealizována.

Již několik let se věnuje také produktovému designu, designu wellness prostorů, tvorbě konceptů a velmi často pracuje s technologií digitálního tisku.

V České republice je specialistou na interiérové trendy, které pravidelně sleduje na zahraničních veletrzích (Salone Internazionale del Mobile, IMM, Heimtextil, Cersaie, Inzterzum).

Je členkou Klastru českých nábytkářů, České ergonomické společnosti a intenzivně spolupracuji s Asociací českých nábytkářů. (zdroj životopisu: https://ivabastlova.cz)

Ocenění