Ilona Kopecká životopis

česká

Životopis

Mgr. Ilona Kopecká je psycholožka, psychoterapeutka a pedagožka, velmi akční žena a její současné aktivity přesahují hranice regionu.
Začínala jako dětská sestra na jednotce IP pro patologické novorozence v Brně, kde krátce působila i jako odborná učitelka na zdravotnické škole. Poté se vrátila do Liberce, kde pracovala jako dětská sestra na novorozeneckém oddělení liberecké nemocnici.
Od roku 1988 vyučuje na Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Liberci. Dále např. spolupracuje s ČČK na psychologické průpravě pečovatelek, s Lékařským informačním Centrem v Praze, vedla psychoterapeutickou skupinu na odd. dětské psychiatrie, věnuje se vzdělávání pedagogů, apod. Je velmi aktivní v organizování konferencí a seminářů zaměřených na psychologii ve zdravotnickém a pedagogickém povolání.

Pestrá je také její publikační a přednášková činnost. Při povodních v r. 2011 byla členkou psychosociální pomoci. Od roku 2008 je předsedkyní celostátní Předmětové komise pro výuku psychologie a komunikace při zdravotnických školách. Od roku 2013 je předsedkyní pedagogické sekce České asociace sester. Podporuje aktivně neziskové organizace, sama je členkou Spolku přátel Ostašova, který působí v Liberci-Ostašově. (zdroj životopisu: https://www.denik.cz/zena-liberecky-kraj/ilona-kopecka-pedag)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Ilona Kopecká - knihy

2015  0%Psychologie 3. díl
2011  80%Psychologie 1. díl
2012  80%Psychologie 2. díl

Žánry autora

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Učebnice a slovníky

Štítky z knih

Kopecká je 0x v oblíbených.