Henry Hazlitt životopis

americká, 1894 - 1993

Životopis

Vyrůstal ve skromných poměrech. Jeho otec zemřel, když Hazlitt byl ještě dítě. Navštěvoval zdarma New York City's City College, ale po roce a půl skončil, aby se stal novinářem. Hazlitt začal svou kariéru v Wall Street Journal a ve věku 21 let napsal svou první knihu Thinking as a Science. Pracoval jako novinář pro New York Sun, The Nation, New York Times, a Newsweek. Byl vybrán nástupcem H. L. Menckena jako editor v The American Mercury, psal rubriku pod svým jménem pro Newsweek, a s Johnem Chamberlainem pracoval jako editor časopisu The Freeman.
Přisuzuje se mu za zásluhy, že zprostředkoval Rakouskou školu anglicky mluvící veřejnosti. Spolu s úsilím jeho přátel, například Johna Chamberlaina a Maxe Eastmana, je oceňován za popularizaci díla F. A. Hayeka Cesta do otroctví pro americkou veřejnost prostřednictvím jeho recenze v The New York Times. Hazlitt byl plodný spisovatel. Během svého života napsal 25 knih.[2]
Hazlitt byl rovněž zakládající vicepresident Foundation for Economic Education.
V letech 1997 až 2002 existovala společnost nazývaná The Henry Hazlitt Foundation, která aktivně podporovala libertariánský networking, hlavně prostřednictvím webové stránky Free-Market.Net. Tato společnost byla pojmenována na jeho počest, protože byl znám svou popularizací libertariáských myšlenek široké spektru veřejnosti skrze jeho dílo a pro napomáhání vzájemného propojování obhájců volného trhu. Například zajistil pozici na New York University pro Ludwiga von Misese, kterého seznámil se spisovatelkou Ayn Rand, která ho obdivovala. Je důležité poznamenat, že společnost zahájila svou činnost až po jeho smrti a nebyla oficiálně spojená s jeho dědictvím. (zdroj životopisu: wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.