Giulietto Chiesa životopis

italská, 1940 - 2020

Životopis

Giulietto Chiesa se narodil v Acqui Terme (Itálie) dne 4. září 1940. Byl zapsán na univerzitu v Janově jako student fyziky, ale studium nedokončil. V letech 1989-1990 pracoval jako člen Kennanského institutu pro pokročilá ruská studia ve Washingtonu. Byl italský novinář, autor, lektor a politik.

Byl místopředsedou Výboru pro mezinárodní obchod Evropského parlamentu a členem dvou mimořádných výborů v Evropském parlamentu : Výboru pro mimořádné interpretace a Výboru pro změnu klimatu. Byl zakladatelem kulturního sdružení Megachip. Demokracie v komunikaci . Byl šéfredaktorem webové televize Pandora TV

Chiesa má dlouholeté zkušenosti jako politický aktivista. Začínal v Janově jako vedoucí místní pobočky studentské organizace s názvem Unione Goliardica Italiana (Italská goliardová unie - UGI) a poté jako její národní viceprezident. Později se stal národním vůdcem FGCI (Italská komunistická federace mládeže) a nakonec vůdcem janovské pobočky PCI ( Italská komunistická strana ) v letech 1970 až 1979. Byl předsedou PCI v krajské radě v Janově v letech 1975 až 1979, rok, kdy opustil svou kariéru stranického funkcionáře, aby mohl být novinářem.

Chiesa zahájil svou kariéru jako novinář v roce 1979, nejprve jako redaktor italských komunistických novin L'Unità a poté od roku 1980 jako moskevský zpravodaj pro stejné noviny. Přednášel na patnácti univerzitách a výzkumných ústavech v USA, na ministerstvu zahraničí a v RAND Corporation . [ Pochvalná zmínka potřebovaný ] V roce 1991 byl znovu jmenován Moskevský korespondent pro La Stampa , novin se sídlem v Turíně, a jako takový zůstal v Rusku až do konce roku 2000. Zatímco v Moskvě byl spojen s Rádio Svoboda . Pokračoval v práci politického redaktora a komentátora La Stampado stejného období psal pro Il manifest a další italské noviny a časopisy přispívající do rubrik La Voce delle voci a Missioni della consolata . Pracoval s několika evropskými, americkými a ruskými novinami a časopisy. V průběhu 90. let pracoval s většinou italských televizních stanic, s Swiss Radio International , s Vatican Radio , s ruským kanálem BBC World Service , s ruskými televizními kanály Channel One Russia (ORT), Russia-1 (RTR ) a NTV a se společností Deutsche Welle . Byl pozván k účasti naRAI News 24 a další programy RAI . [2] Byl opakovaně zván na Omnibus , [3] televizní program na italském televizním kanálu La Sette. Napsal pravidelný sloupek pro Photo a čtyři roky psal pravidelný sloupek pro evropský měsíčník Galatea [4]

Několik let psal pravidelné sloupky o ruském týdeníku Kompania pro obchodní kruhy. Napsal několik knih, od historie až po zprávy a reportáže o Sovětském svazu a Rusku. Jeho první kniha se však vrací k jeho prvním měsícům novináře v Itálii. Jde o přesnou rekonstrukci událostí popisujících neúspěšný pokus o záchranu rukojmích z amerického velvyslanectví v Teheránu , Operazione Teheran ( Operation Tehran , 1980). Poté z Moskvy napsal společně s Royem Medveděvem L'URSS che cambia ( The Changing SSSR , 1987)., v té době ruský politický disident. V roce 1990 vyšlo ve formě dialogu s Medveděvem La rivoluzione di Gorbaciov , vydané v USA pod názvem Time of Change . (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Giulietto_Chiesa)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Giulietto Chiesa - knihy

2021  60%Ľudstvo v slepej uličke

Žánry autora

Literatura faktu Historie Politologie, mezinárodní vztahy

Štítky z knih

Chiesa je 0x v oblíbených.
Osobní web autora