Eva Gmentová životopis

česká, 1965

Životopis

Ing. Eva Gmentová, LL.M. (* 12. února 1965) je česká autorka knih pro děti, zakladatelka nakladatelství Gmentová Eva, Ing. – Knihy Radosti.

Přes 30 let působila ve finančních službách na různých manažerských pozicích, naposledy před vstupem do vzdělávacího systému jako ředitelka lokálního obchodu společnosti RESPECT, a.s., jedné z největších makléřských společností.
Poté zakladatelka a jednatelka společnosti E.G.I. Education Grow Insurance, s.r.o., vzdělávací instituce v oblasti pojištění a zprostředkování pojištění. V knize „Buď změníš svůj život, nebo život změní tebe“ (2017) popisuje svůj odchod ze světa korporátu vstříc větší pracovní i duševní svobodě.

Autorka píše od dětství, ale až ve svých padesáti letech – v době, kdy se stala babičkou – se rozhodla své práce začít vydávat. Logicky začala vydáním pohádek a knih pro ty nejmenší. Dnes je její záběr již širší, ale dětské knihy jsou pilířem její tvorby.

Nakladatelství Eva Gmentová je malé autorské nakladatelství, které spolupracuje výhradně s českými autory, s českými ilustrátory a tiskne v českých tiskárnách. Vydává především knihy nepříliš známých autorů a kreslířů, kteří se psaní a ilustrování věnují ve volném čase. (zdroj životopisu: https://www.knihy-radosti.cz/,...)

Ocenění