EV Knight životopis

americká

Životopis

EV Knight je americká autorka příběhů žánrů horor a temná fantasy, ve kterých vystupují drsné ženské. Čtvrtá děvka, její románová prvotina, vypráví příběh o snahách mladé dívky najít pravdu, aby mohla včas zachránit svět poté, co na něj omylem vypustí pradávnou démonku, jež se chce pomstít samotnému Bohu.

EV vyrůstala na venkově u lesa, kde si už v raném věku oblíbila Pohádky bratří Grimmů, díky nimž se u ní rozvinula nevyzpytatelná představivost a neutuchající zájem o morbiditu.

Když EV zrovna nepíše něco děsivého, tráví čas dlouhými procházkami po hřbitovech a strašidelných domech. Sbírá umělecká díla s lebkami a další předměty spojené se smrtí. Když dostane chuť na dobrodružství, ráda cestuje po netradičních atrakcích, například skutečně viděla největší klubko špagátu v Minnesotě.

EV se ráda inspiruje v mytologii, pohádkách a historii, jejichž jádro považuje pro potřeby svých příběhů za pravdivé. Co se strašidelných věcí týče, nemá žádné zábrany a nebojí se krvavých scén. Stejně jako Frankenstein i ona ráda experimentuje a skládá své příběhy kousek po kousku, dokud nedýchají vlastním životem. EV doufá, že vás její monstra budou bavit tak moc, jako ji baví je vymýšlet.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

EV Knight - knihy

2023  74%Čtvrtá děvka

Žánry autora

Literatura světová Horory Fantasy

Štítky z knih

sex smrt horory Lilith fantasy

Knight je 1x v oblíbených.