Emina Budurinová životopis

turecká, 1974

Životopis

Autorka (Emina Budurinová) o sobě... převzato ze stránek autorky www.emina.cz



Narodila jsem se v roce 1974 jako Emina (čti Emína - Nikoliv Ema, Emilie ani Emanuela. Je to jméno turecké a znamená důvěryhodná, sebejistá) a jako Emina i s největší pravděpodobností umřu . To jenom na okraj, protože se nad mým jménem kde kdo pozastavuje.

Psaní mě děsně baví. Jakmile položím prsty na klávesnici, rozbíhá se mi příběh pod rukama, tvaruje se a klikatí a mě samotnou občas překvapí, co to vlastně píši. Navzdory faktu, že jsem v pololetí druhého ročníku Obchodní Akademie v Brně propadla ze psaní na stroji a můj profesor mi doporučoval kariéru toaletářky nebo oblékačky mrtvol v Německu, naučila jsem se nakonec psát všemi deseti natolik dobře a rychle, že rukou už kromě podpisu nezvládnu nic.

Pravda je, že jsem jako sekretářka nebo asistentka nikdy nepracovala, hned po škole jsem jednu reklamní agenturu přesvědčila, že mám grafické a estetické cítění (nebo je přesvědčil můj diplom 1. místa krajského kola v soutěži Děti, mír a umění???) a u této profese jsem zakotvila. Svoje přátelé a známé teď deprimuju tím, že chodím ráda do práce. (zdroj životopisu: http://www.klarisa.cz/view.php?cisloclanku=2011110004)

Ocenění

Žánry autora

Romány Literatura česká

Štítky z knih

Budurinová je 0x v oblíbených.