Emily Oster životopis

americká, 1980

Životopis

Emily Fair Oster je americká ekonomka, narozena roku 1980 Sharon M. Oster a Ray C. Fairovi, profesorům ekonomie na Yaleově univerzitě, kteří o své již dvouleté dceři vydali vědeckou práci.

Po obdržení B.A. a Ph.D. z Harvardu v roce 2002 a 2006, se připojila k fakultě University of Chicago Booth School of Business, kde učila před tím než se přesunula na Brownovu Universitu, kde v současné době zastává hodnost docenta ekonomie. Její výzkum je neobvykle rozsáhlý a sahá od vývoje ekonomiky do ekonomiky zdravotnictví k experimentálním metodikám. Její práce je možná nejlépe známá neekonomům díky jejímu vystupování v médiích, včetně Wall Street Journal atd.

V dubnu 2008 vydala pracovní dokument "Hepatitis B Does Not Explain Male-Biased Sex Ratios in China". Je také autorem knihy Těhotenství bez strašáků, která popírá řadu tvrzení a bezpečnostních pravidel v těhotenství.

Oster také pracovala s HIV pozitivními v Africe, věnuje se posílení postavení žen v Indii a v červnu roku 2006 se provdala za Jesse Shapiro, také ekonoma. (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Emily_Oster)

Ocenění

Emily Oster - knihy

2016  73%Těhotenství bez strašáků

Žánry autora

Literatura naučná Psychologie a pedagogika

Štítky z knih

těhotenství porod

Oster je 0x v oblíbených.