Elena Hell životopis

rakouská, 1989

Životopis

Elena Hell (narozena 19. února 1989 v Mnichově) je německo-rakouská scenáristka a prozaička. Do povědomí se dostala díky scénářům a románům pro televizní seriál Sisi, který napsala společně s Robertem Krausem.

Nejprve pracovala jako modelka po absolvování střední školy, například v Miláně, Paříži a Londýně. Poté studovala komunikační vědu a politologii a také psychologii na Ludwig-Maximilians-Universität v Mnichově. V letech 2013 až 2018 studovala scenáristiku na Univerzitě televize a filmu v Mnichově, kde se kreativnímu psaní naučila mimo jiné u autorky Doris Dörrie. Ve stejné době dokončila magisterské studium klinické psychologie a kognitivní neurovědy na Ludwig-Maximilians-Universität.

V roce 2021 vyšla první sezóna televizního seriálu Sisi, který Elena Hell vytvořila společně s Andreasem Gutzeitem a Robertem Krausem pro RTL+ a ke kterému napsala společně s Robertem Krausem i scénáře. V letech 2021 a 2022 vyšly v nakladatelství Rowohlt Verlag její romány Sisi: Das dunkle Versprechen a Sisi: Verlangen und Verrat.

Kromě vlastní autorské tvorby vyučuje Elena Hell tvůrčí psaní a dramaturgii scénáře, m.j. na Univerzitě televize a filmu v Mnichově.

Elena Hell pracuje a žije se svou rodinou v Mnichově. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.