Eleanor Shearer životopis

britská

Životopis

Eleanor Shearer je spisovatelka smíšených ras z Velké Británie. Svůj čas dělí mezi Londýn a Ramsgate na pobřeží Kentu, aby nikdy nemusela jet příliš dlouho, aniž by viděla moře.

Jako vnučka karibských přistěhovalců, kteří přišli do Spojeného království jako součást Windrush Generation, Eleanor vždy přitahovala karibská historie. Její první román RIVER SING ME HOME (Řeka mě volá domů) je inspirován skutečnými příběhy statečné ženy, která se po zrušení otroctví v roce 1834 vydala hledat jejich ukradené děti.

Román čerpá z jejího času stráveného v Karibiku, kdy navštívila rodinu na Svaté Lucii a Barbadosu. Informoval o tom i její magisterský titul v oboru Politika, kde se zaměřila na to, jak se dnes na ostrovech připomíná otroctví. Cestovala do Karibiku a dělala rozhovory s aktivisty, historiky a rodinnými příslušníky a jejich úvahy o tom, co to skutečně znamená být svobodná, ji více než kdy předtím odhodlaly vynést na světlo skryté příběhy otroctví. (zdroj životopisu: https://www.goodreads.com/auth...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.