Diana Palmer životopis

americká, 1946

Životopis

Diana Palmerová se narodila roku 1946 jako Susan Eloise Spaethová. Šestnáct let pracovala jako novinářka, první knihu napsala roku 1979 pod pseudonymem Diana Palmerová. Od r. 1972 je vdaná, syn Blayne, který se věnuje právnické činnosti, z ní r. 2009 už udělal dokonce babičku. Na přelomu tisíciletí (ve svých 45 letech) se Diana vrátila ještě jednou na vysokou školu, kterou zdárně ukončila v roce 1995 - získala diplom z historie jako hlavního oboru a z archeologie a španělštiny jako z vedlejších oborů. Ani její manžel po dobu jejích studií nezahálel a byl diplomován v oboru výpočetní techniky a programování.

DIANA PALMEROVÁ se dnes věnuje hlavně psaní příběhů pro edice Silhouette romance, MIRA a Historické romance. Její knihy jsou velmi oblíbené a vydávají se po celém světě. Mezi její největší hobby patří práce na zahradě, archeologie (je členkou několika muzejních a konzervátorských společností), antropologie, astronomie, hudba a chov leguánů.


Jedna z nejzářivějších hvězd mezi souhvězdími skvělých autorek knížek z nakladatelství Harlequin, už patří mezi veteránky. Narodila se roku 1946 jako Susan Eloise Spaethová, takže v roce 2011 oslavila již své pětašedesátiny. Ostruhy jako autorka získávala po dobu prvních šestnácti let po ukončení studií, kdy pracovala jako novinářka. Psát knihy začala relativně pozdě, první jí vyšla až roku 1979, tedy když jí bylo už třiatřicet let. Tehdy také poprvé užila pseudonym Diana Palmerová.

Od roku 1972 je vdaná, vlastním jménem se jmenuje Diana Kyleová. Toto jméno, jež sňatkem získala, jí posloužilo k vytvoření jednoho ze dvou dalších pseudonymů, které pravidelně užívá. Jako Susan Kyleová píše romance, jako Susan S. Kyleová pak vědecko-fantastické romány. Kromě toho jí čtenářky a čtenáři znají i jako Dianu Blayneovou a Katy Currieovou. Když už se hovoří o románech ve stylu science fiction, je vhodné připomenout ještě jeden její oblíbený žánr. Již v dětství milovala knihy slavného amerického autora Zanea Greye o americkém Západě. A jistě ne náhodou jsou proto častými hrdiny jejích knih "útlobocí kovbojové s přivřenýma očima".

S manželem, Jamesem Edwardem má Diana jednoho syna, Blaynea (odtud původ jednoho z pseudonymů), který se narodil roku 1980 a roku 2009 z Diany udělal babičku! Její vnučka se jmenuje Selena Marie.

Na přelomu tisíciletí se Diana vrátila ještě jednou na vysokou školu, kde získala diplom z historie jako hlavního oboru a z archeologie a španělštiny jako z oborů vedlejších.

Celkem už čítá seznam knih, které Dianě vyšly, na sto padesát titulů. Píše pro tři významná newyorská nakladatelství. A díky překladům do desítek nejrůznějších jazyků vlastně pro čtenářky na celém světě. (zdroj životopisu: Informace zveřejněné v knize Dvojí svatba)

Ocenění