Denise Domning životopis

Denise Hampton · pseudonym

americká

Životopis

Denise Domning
Bylo mi deset, když jsem si uvědomila, že si ze mě osud pořádně vystřelil. Ocitla jsem se ve špatném století! Zatímco všichni studovali počítače a poslouchali rockovou hudbu, já psala domácí úkoly z dějepisu v egyptských hieroglyfech a trávila hodiny navrhováním plesových toalet pro Marii Antoinettu. Učila jsem se vše, co opravdová dáma potřebuje: šít, vyšívat a hrát na hudební nástroj (na klavír a nic novějšího než Beethovena).
Můj manžel a nejstarší syn Adam se smířili s tím, že je budu pravidelně navlékat do historických kostýmů a nutit chodit na renesanční trhy. Můj mladší syn Justin chce, abyste věděli, že má tyhle trhy moc rád a stará hudba se mu líbí.
Každopádně vše se změnilo jedné noci, kdy jsem měla sen o dvou lidech, kteří požadovali, abych jejich příběh vyprávěla ostatním. Nyní je psaní mým strojem na cestování v čase a slova vracejí život době, v níž se cítím doma. Mám velké štěstí. Nejen že mohu prožívat drama tehdejších časů, ale navíc si užívám současných technických vymožeností.
Autorka žije se svou rodinou ve Scottsdale, v Arizoně. (zdroj životopisu: Z knihy Letní bouře)

Ocenění