David Ray Griffin životopis

americká, 1939

Životopis

David Ray Griffin (narozen v roce 1939) je americký emeritní profesor filosofie a teologie na claremontské škole teologie a Claremont Graduate University v Claremont, v Kalifornii, kde vede jako spoluředitel Středisko procesních studií. Roku 1970 získal titul doktor filosofie. Řadí se do proudu moderní západní filosofie.

Je autorem a redaktorem asi 30 knih a 160 esejí, 17 let pracoval jako redaktor na jedné z řad Konstruktuvní postmoderní myšlenky, která vyšla v 31 svazcích.

Je jedním z 60 teologů nejnovější edice Příručky křesťanských teologů.

Jeho knížky, které začal psát od roku 1976, byly převážně o filosofii náboženství, teologii a filosofii vědy.

V posledních letech se začal angažovat v záležitosti útoků na New York a Pentagon z 11. září 2001, kde nesouhlasí s rozsahem a kvalitou výsledků oficiální vyšetřovací komise a požaduje důkladné vyšetření těchto tragických událostí. Svoje pocity a požadavky začal vyjadřovat formou knih a kratších útvarů, také veřejnými přednáškami a vystoupeními a přidal se k hnutí Scholars for 9/11 Truth a jako jeden z nesouhlasících s Bushovou administrativou vstoupil do povědomí Američanů.

Jednou z jeho nejznámějších knih je Nový Pearl Harbor s podtitulem Znepokojující otázky o Bushově administraci a 11. září (2004, česky 2006). (zdroj životopisu: http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ray_Griffin)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.