Dave Mustaine životopis

americká, 1961

Životopis

David Scott Mustaine (* 13. září, 1961, La Mesa, Kalifornie, USA) je kytarista, skladatel a zpěvák speed/thrash metalové skupiny Megadeth a také herec a producent.

V roce 1981 Dave Mustaine opustil svůj první soubor Panic, a připojil se ke skupině Metallica jako kytarista. Bubeník Metalliky, Lars Ulrich, posílal inzerát do místních novin, nazvaný Recycler, kde hledal kytaristu. Z jeho slov, si Mustaine pamatuje jeho první schůzku s Jamesem Hetfieldem a Larsem Ulrichem: „Byl jsem přesvědčený, že bych měl být ve skupině a proto jsem šel do zkoušky. Nemohl jsem uvěřit, jak snadné to bylo a navrhl jsem, že si dáme nějaké pivo na oslavu.“

Mustainovo trvání v Metallice trvalo méně než dva roky. Brian Slagel, manažer skupiny, si vzpomíná z rozhovoru: „Dave byl neuvěřitelně nadaný chlap, ale také měl neuvěřitelně velký problém s alkoholem a drogami. Zničilo ho to a stal se skutečně bláznivou osobou, bouřlivým maniakem. Všichni pili samozřejmě také, ale já vím, že ne tak moc jako Dave a všichni si pamatují Davea opilého vetšinu času.“ Jednu noc, když přišel hrát v opilém stavu, McGovney z toho byl šokován, a rozhodl, že by mel opustit Metallicu. Dave byl také šokován a proto si chtěl založit kapelu lepší než Metallica. Založil si skupinu Megadeth, která je také úspěšná, ale lepší než Metallica nebyla. V roce 1990 přestal brát drogy.

Je považován za jednoho z nejvlivnějších metalových kytaristů všech dob. (zdroj životopisu: uživatel alnahu, etc.)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.