Bryan Edward Hill životopis

americká, 1977

Životopis

Bryan Edward Hill je americký autor, scenárista, hudebník, spisovatel komiksů a grafik. Narodil v Chicagu a jako dítě se přestěhoval do St. Louis, Missouri, kde navštěvoval přípravnou akademii John Burroughs School.

Hill byl najat Top Cow Productions, aby rozšířil univerzum Witchblade napsáním odborné brožované knihy Broken Trinity:Pandora's Box s bývalým redaktorem Top Cow Productions Robem Levinem. Hill později napsal knihu 7 Days from Hell pro Top Cow Productions a později byl najat, aby ji adaptoval do scénáře. Byl také spoluautorem komiksu Netherworld pro Heroes and Villains. Spolu s Mattem Hawkinsem napsal komiks Postal, který začal vycházet v roce 2015. Začal ho psát sám v čísle 12.

V roce 2013 Hill začal pracovat na několika celovečerních scénářích, včetně akčního thrilleru Gone, prodaného Universal Studios. Napsal obrazovou adaptaci videoherní série Just Cause 2 (Square Enix). Od té doby pracoval na seriálech jako Ash vs Evil Dead a Titans.

Hill působil jako konzultant pro populární kulturu, narativní komunikaci a spotřebu médií pro PepsiCo, JP Morgan Chase, M&M Mars, Unilever a Chiat/Day.

Dne 27. června 2018 převzal roli scénáristy pro Detective Comics pro postavu DC Batmana pro pětičíslí s názvem On the Outside. Tento oblouk připravený pro nový svazek Batman and the Outsiders napsaný Hillem, vydaný v prosinci 2018, v hlavních rolích s Batmanem, Katanou, Black Lightning, Cassandrou Cainovou a Dukem Thomasem. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.