Bernard Roger životopis

francouzská, 1924

Životopis

Bernard Roger studoval u Augusta Perreta na École des beaux arts a tato zkušenost v něm vypěstovala cit pro krásné stavby. Avšak ještě předtím, než se stal architektem, zaslechl volání poesie, kterou chápal jako bytostně lidskou aktivitu, jež přináší bezprostřední poznání a poskytuje klíč ke skutečnému životu. Proto bylo zcela přirozené, že se setkal s André Bretonem a jeho přáteli, s nimiž se podílel v padesátých letech minulého století na surrealistickém dobrodružství. Surrealismus mu otevřel cestu k objevení tradiční alchymie, díky jejímuž neúnavnému studiu se stal skutečným „milovníkem Vědy“, jehož nemohl uspokojit pouze spekulativní přístup.

V sedmdesátých letech minulého století se Bernard Roger podílel na reedicích starých traktátů v edici Bibliotheca hermetica řízené René Alleauem, pro kterou psal předmluvy a překládal. Roku 1981 publikoval v Éditions Alta své první dílo Paříž a alchymie.

Jeho mnohaletý zájem o lidové tradice, mýty a rity, stejně jako o svobodné zednářství, mu pomohl zaslechnout „hlas Přírody“, jenž se stal hlavním inspirátorem díla, jímž se nyní představuje i českému čtenáři. (zdroj životopisu: záložka knihy Objevování alchymie)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Bernard Roger - knihy

2005  93%Objevování alchymie

Žánry autora

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus

Štítky z knih

alchymie

Roger je 0x v oblíbených.