Anne O'Brien životopis

britská, 1949

Životopis

Anne se narodila ve West Riding, které je v Yorkshire. Po získání vzdělání v oboru historie na Manchesterské universitě, pokračovala ještě ve studiu na Leeds universitě a získala tam magisterský titul v oboru pedagogika na Hullské universitě, V East Riding posléze pracovala jako učitelka historie. Když její čtenáře zaujali její krátké historické beletrie, byla tak povzbuzena vyzkoušet si více v psaní. Úspěch její novely v soutěži, pobídl ji v tom aby opustila zaměstnání učitelky. Nezanevřela však na lásku k historii - napsala tak svou první historickou romanci, Regency, která byla publikována v roce 2005. Prozatím napsala devět historických románů a novelu, od středověku, přes občanské války a obnovy, které byly publikovány v mezinárodním měřítku.
Anne žije se svým manželem v hrázděné chalupě z osmnáctého století v hlubinách waleských lesů v Herefordshire, divoké, krásné místo na hranicích mezi Anglie a Walesu, která je vyhlášeno svými černobílými roubenými domy, zničených hradů a převorství a nádherných kostelů. Dýchá tu historie a vypráví se o slavných lidech a časech krvavých činů, stejně jako duchové a lidové tradice v příbězích, to vše jí dalo inspiraci pro její psaní a podpořilo zálibu ve středověkou historii.
Když odpočívá od psaní, je na své zahradě kde pěstuje zeleninu a ovoce a snaží se udržet kontrolu nad bylinnými květinami. Též má divoké zahrady, malý sad a rybník. Zajímá se o bylinky a jejich využití, Zahradničení ji přináší ideální odpočinek.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.