Anne De Lisle životopis

anglická

Životopis

Anne De Lisle je australská autorka romancí, původem Angličanka, která se narodila do rodiny vojáka, a tak své dětství strávila s rodiči ve středovýchodní Asii mezi Malajsií, Singapurem, Hong Kongem a Brunejí.

V devíti letech ji rodiče poslali do Anglie ke strýčkovi a tetě, aby v Anglii vystudovala. Pro Anne byl přechod ze slunné a barevné Asie do šedé, studené a mlhavé Anglie zpočátku těžký, zvlášť když za rodiči jezdila se svou starší sestrou Jane jen na Vánoce a o prázdninách.

Po škole Anne začala pracovat v Londýně v módním průmyslu, zde se setkala s australským fotografem a společně se odstěhovali do Melbourne a Anne začala nový život na novém kontinentě.

Co se týče její spisovatelské kariéry, tak s ní začala až v Austrálii, když její děti začaly chodit do školy. Rodina se přestěhovala do Queenslandu a Anne napsala svou první knihu Clementina.

Celkem Anne napsala čtyři historické romance, z nichž tři dle informací na jejích webovkách měly být přeloženy a publikovány i u nás.

V osobním životě je Anne podruhé vdaná a se svým současným manželem postupně zrestaurovali dům v Maryborough v Queenslandu. Tři roky tvrdé dřiny se však vyplatily, opravy a úpravy se zdařily a současně Anne získala námět na svou další knihu A Grand Passion – příběh muže a ženy, kteří zchátralou ruinu přebudovali na svůj nový a milovaný domov. (zdroj životopisu: www.cervenaknihovna.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Anne De Lisle - knihy

2004  72%Tabitha

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

Anglie 19. století

De Lisle je 0x v oblíbených.