Andrej Mátel životopis

slovenská, 1973

Životopis

doc. PhDr. ThDr. Andrej Mátel, PhD. je renomovaný slovenský profesor oboru sociální práce, který publikoval více než 160 vědeckých, odborných a populárních studií.
Mezi nejznámější patří Etika sociální práce (2010, 2012), Aplikovaná sociální patologie v sociální práci (2011), Etické kodexy sociální práce (2016), Teorie a metody sociální práce I, II (2015).
Autor má bohaté teoretické znalosti, ale i praktické zkušenosti z vyučování sociální práce v českém a slovenském prostředí, aktivní participace na tvorbě slovenského profesního zákona o sociální práci a etického kodexu.
---
Doc. PhDr. ThDr. Andrej Mátel, PhD., mim. prof., je vysokoškolským pedagógom Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Špecializuje sa na profesijnú etiku, sociálnu patológiu, teóriu a metódy sociálnej práce. Je členom akreditačnej komisie MPSVaR SR. V praxi sociálnej práce sa venuje komplexnej pomoci obetiam domáceho násilia, poradenstvu a supervízii. (zdroj životopisu: kniha Teorie sociální práce; http://socialniprace.cz)

Ocenění