Alexandra Bassett životopis

americká

Životopis

Alexandra Bassett je pseudonym pro tvůrčí sesterské duo – Elizabeth Bass a Julii Bass. Elizabeth a Julia společně píší romantické příběhy z období regentské Anglie, zatím však mají na kontě pouze dvě knihy. S první z nich – Uspěchané zásnuby – již máte možnost se seznámit, druhá My Favorite Marquess snad u nás taky vyjde.

Zatímco o Julii se mi nepodařilo vypátrat prakticky nic, Elizabeth je po světě známá rovněž pod pseudonymem Liz Ireland, pod nímž píše i romance ze současnosti, přehled tvorby najdete tady.

Jak Liz na sebe v jednom rozhovoru prozradila, vyrůstala v Texasu a v jednadvaceti se přestěhovala do New Yorku, pro psaní příběhů nemá žádné stálé místo, či stálé zvyky – zkrátka někdy radši zůstane vzhůru třeba do tří do rána a píše, jindy si na psaní přivstane, nebo zajde do knihovny, aby ji nikdo nerušil a jindy zas píše v kavárně u cafe au lait. :-) Protože má Liz ráda romantickou komedii, dostala nápad a se sestrou začaly psát historické romance okořeněné humorem a jejich fantasií, jak uvedeno výše. (zdroj životopisu: www.cervenaknihovna.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Alexandra Bassett - knihy

2008  73%Uspěchané zásnuby

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

Bassett je 3x v oblíbených.