Adam Pýcha životopis

česká, 1990

Životopis

Narodil se ve městě automobilů. Bohužel se nejednalo o proslulý Detroit, ale o poznání menší, však stále malebnou Mladou Boleslav. Vystudoval politologii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Už od základní školy se věnoval psaní. Začínal tvorbou časopisu pro spolužáky, kdy nestydatě využíval licence Pokémon, byť k tomu neměl žádné oprávnění. Napsal mnoho básní i povídek, které zvítězily v literárních soutěžích.

Díky své lásce k literatuře se dostal k tvorbě prodejních textů a jejich korekturám. Spoluzakládal společnost, která se postupně začala specializovat i na tvorbu webů, grafiku a další marketingové činnosti. V šestadvaceti letech se začal starat o marketing a e-commerce společnosti KNIHY DOBROVSKÝ, kde pracuje již od roku 2017. Působení zde považuje za jedno z nejlepších životních rozhodnutí, které kdy udělala jeho manželka.

Vybudoval největší komunitu čtenářů v ČR, nazvanou Knižní závisláci. Tento projekt získal v roce 2020 Českou cenu za PR. Žije v domácnosti ovládané dvěma malými slečnami, jejich maminkou, jednou kočkou a třetí generací rybiček. (zdroj životopisu: www.knihydobrovsky.cz)

Ocenění