Tvoříme s prožitkem: Jak rozvíjet dětskou kreativitu zajímavosti

Tvoříme s prožitkem: Jak rozvíjet dětskou kreativitu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523619/bmid_tvorime-s-prozitkem-jak-rozvijet-de-6519bf045f0ed.jpg 5 2 2

Kniha Tvoříme s prožitkem od základu změní vaše uvažování o výtvarném tvoření s dětmi. Po jejím přečtení se už nikdy nevrátíte k šablonám, omalovánkám a nástěnkám s výtvory jako přes kopírák. Důležitější než perfektní výsledek je totiž samotný proces tvorby a radost, kterou dětem objevování výtvarného světa přináší. Překonáte svůj strach a naučíte se, jak děti vtáhnout do tvoření, jak s nimi mluvit o výtvarných dílech a vytvářet příležitosti pro kreativní sebevyjádření bez vnějšího hodnocení či sebekritiky. Díky knize se zorientujete nejen v základních pomůckách a technikách, ale dozvíte se třeba také to, jak si vytvořit domácí galerii. Vyzkoušíte si přes 50 výtvarných projektů, her a kreativních tipů včetně motivačních aktivit, výroby domácích výtvarných materiálů a tvoření v kuchyni. Čeká na vás i podpůrný web s online rozšířením.... celý text

Zajímavosti (1)

Jak šel proces tvorby knihy v čase?
ZÁŘÍ 2022
Potkávám se s grafičkou, že bych ráda vydala samonákladem 10let starou knihu HRAVÉ TVOŘENÍ PRO MALÁ STVOŘENÍ. Obsah zůstane stejný, jen trošku poladíme grafiku a šup do tiskárny.
ŘÍJEN 2022
Pobyt s kamarádkami a dětmi, se kterými tvořím už 15 let. Říkám jim o svém plánu. Ozvou se hlasy, jestli to není škoda. Prý starý fotky unavených matek v poslintaných tričkách (ano, jsou to ty stejné kamarádky). Prý za ty roky jsem se hodně posunula, mám nové nápady a techniky i celkový přístup. Začalo mi to vrtat hlavou a dala jsem jim za pravdu. Starou knihu jsem uložila do šuplíku a začala myslet na úplně novou knihu.
LEDEN 2023
Věděla jsem, že sama to nezvládnu udržet v procesu a dotáhnout. Potřebovala jsem kotvit v čase, ladit strukturu a nějak základně plánovat. Najala jsem si externí redaktorku, se kterou jsem si jednou měsíčně telefonovala a konzultovala postup prací.
Plán byl: do konce května dopíšu text, červen kampaň Donio, přes léto grafika, září jdeme do tiskárny, ať stíháme vánoční prodej. Znělo to reálně.
KVĚTEN 2023
Snažila jsem se, ale koncem května jsme byla zhruba v polovině plánovaného obsahu.
ČERVEN 2023
Věděla jsem, že kampaň na Donio nemůžu nechat na prázdniny, takže jsem začala 1. června dle plánu. Naivně jsem si myslela, že vedle toho zvládnu psát. To se ukázalo jako naprosté scifi. Bylo to fakt náročný. Myslím, že to všechny včetně mě překvapilo. Nakonec to byl fenomenální úspěch a vybrala jsem 317 000 Kč místo plánovaných 250 000 Kč.
ČERVENEC 2023
Potřebovala jsem vydechnout, být konečně s dětma, ale místo toho bylo potřeba opravdu máknout. V předchozích letech se to u nás bralo tak, že jsou prázdniny a automaticky se starám o děti já a muž v klidu pracuje. Tentokrát jsem si to musela nastavit jinak. Zaplatila jsem víc příměšťáků a vyslala děti s tátou na dovolenou.
SRPEN 2023
Věděla jsem, že do 10. srpna musí být všechny texty hotové. Jinak bychom opravdu nestíhali a já si potřebovala nutně odfrknout. Čekal mě prodloužený taneční víkend, na který jsem se těšila celý rok a věděla jsem, že už nutně potřebuji pauzu.
Udělala jsem v textu spousty kompromisů, snížila vlastní nároky na sebe samotnou. Řekla jsem si, že kniha i v této podobě bude dost dobrá a výjimečná svým přístupem. A opravdu jsem 10. srpna text dokončila.
Předala jsem vše korektorce a grafičce. Zní to jako zdárný konec. Ale začaly nekonečné dokončovací práce, ladění, drobné i větší průšvihy.
ZÁŘÍ 2023
Měla jsem několik deadlinů, kdy rozhodně už musí jít kniha do tisku. První byl 27. srpna, pak jsem to vždy o týden posunula, protože pořád bylo co řešit... Do toho závažné zdravotní problémy v rodině. Čas najednou získává novou hodnotu. Přehodnocování priorit. A k tomu takové to normální září se třemi dětmi.
ŘÍJEN 2023
Kniha 17. 10. dorazila z tiskárny. Zdá se být nemožné dostat na jedno místo palety s knihami, palety s obalovým materiálem, záložky a natištěné bloky. Snad všichni dodavatelé se v něčem spletli, něco neposlali či se zpozdili. Já zatím odpovídala na netrpělivé zprávy, kdy už konečně budu knihy posílat. Ale zdá se, že největší katastrofy jsou zažehnány a většina knih už je na cestě.
(radka6030)


Autorovy další knížky

Radka Rubešová
česká, 1981
2013  80%Výchova prožitkem
2011  100%Nápady pro rodičovskou dovolenou
2009  70%Hravé tvoření pro malá stvoření
2016  100%Ruce v hlíně
2023  100%Tvoříme s prožitkem: Jak rozvíjet dětskou kreativitu