Tvoříme s prožitkem: Jak rozvíjet dětskou kreativitu

Tvoříme s prožitkem: Jak rozvíjet dětskou kreativitu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523619/bmid_tvorime-s-prozitkem-jak-rozvijet-de-6519bf045f0ed.jpg 5 2 2

Kniha Tvoříme s prožitkem od základu změní vaše uvažování o výtvarném tvoření s dětmi. Po jejím přečtení se už nikdy nevrátíte k šablonám, omalovánkám a nástěnkám s výtvory jako přes kopírák. Důležitější než perfektní výsledek je totiž samotný proces tvorby a radost, kterou dětem objevování výtvarného světa přináší. Překonáte svůj strach a naučíte se, jak děti vtáhnout do tvoření, jak s nimi mluvit o výtvarných dílech a vytvářet příležitosti pro kreativní sebevyjádření bez vnějšího hodnocení či sebekritiky. Díky knize se zorientujete nejen v základních pomůckách a technikách, ale dozvíte se třeba také to, jak si vytvořit domácí galerii. Vyzkoušíte si přes 50 výtvarných projektů, her a kreativních tipů včetně motivačních aktivit, výroby domácích výtvarných materiálů a tvoření v kuchyni. Čeká na vás i podpůrný web s online rozšířením.... celý text

Přidat komentář

pesleri
27.10.2023 5 z 5

Máme doma hodně knih. Fakt hodně. A i celkem dost knih o výtvarnících a výtvarném umění. Ale knih s tipy na tvoření jen pár. Malinko. Původně jich bylo dost, ale s mnohými jsem se rozloučila. Ty co zůstaly, jsou skoro všechny od Radky Rubešové.
A teď k nim přibyl jeden „obřík“. Nová Radčina kniha TVOŘÍME S PROŽITKEM je totiž mnohastránková a po okraj plná inspirace na prožitkové tvoření. Přehledně uspořádaná, plná srozumitelně psané „teorie“ (co, jak, kdy, s kým, s čím), tipů, jak neklást důraz na výsledek, ale užít si samotnou tvorbu, cestu, prožitek. A hlavně plná báječných projektů. A k tomu kapitoly o tvoření v kuchyni a pár kapitolek s tipy na tvoření od dalších báječných žen.
A navíc ty krásné fotky, barvy, zpracování. Parádní kniha. Jsem nadšená. Je ještě lepší, než jsem čekala. Dporučuji všema dvaceti do každé rodiny, školy i školky.

x_kaatja
24.10.2023 5 z 5

Tak tohle je bezesporu ta nejlepší knížka o (nejen) dětském tvoření, jakou jsem kdy držela v ruce.
Nová knížka od Radky je nebojím se říct zjevení
. nejdřív mě překvapilo, jak je kniha tlustá, to jsem nečekala
.potom mě zaujala krásná grafická stránka knihy
. informace a projekty jsou opravdu přehledně srovnané
. baví mě i Hostující projekty a Tvoříme v kuchyni
. no a samozřejmě je "nabombená" úžasnými náměty na tvoření s detmi a dalšími informacemi. Asi vás nenaučí nakreslit perfektně koně. Ale o to tady nejde. Jde tu o svobodné tvoření, vyjádření vnitřního světa, který mě v případě dětí strašně baví.
To, že jsme s dcerou Radku potkaly a začaly s ní tvořit, mělo pro dceru velký význam. Rozhodně se nebojí vzít jakýkoliv výtvarný prostředek a začít prostě "patlat".

Takže tu s naprostou jistotou můžu prohlásit:"Tato knížka do každé školy a školky!"


Autorovy další knížky

Radka Rubešová
česká, 1981
2013  80%Výchova prožitkem
2011  100%Nápady pro rodičovskou dovolenou
2009  100%Hravé tvoření pro malá stvoření
2016  100%Ruce v hlíně
2023  100%Tvoříme s prožitkem: Jak rozvíjet dětskou kreativitu

Kniha Tvoříme s prožitkem: Jak rozvíjet dětskou kreativitu je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x