Tamařino souhvězdí zajímavosti

Tamařino souhvězdí https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414869/bmid_tamarino-souhvezdi-NTn-414869.jpg 4 370 107

Život devatenáctileté Liv se ani trochu neubírá směrem, kterým by si přála. Přijímačky na vysněnou fotografickou školu nevyšly, místo toho studuje práva, přivydělává si jako servírka v kavárně a těžko hledá společnou řeč s rodiči. A pochybuje. O sobě, o tom, co cítí, o své budoucnosti. Jedinou spřízněnou duší je její nejlepší kamarádka Johana, sarkastická mladá novinářka, která má navzdory drsné fasádě sama problémů až dost. Všechno se ale začne obracet vzhůru nohama, když v kavárně potká o několik let starší Tamaru. Tamara ji fascinuje a zároveň děsí – její tajemnost i náhlý příval citů, který k ní Liv začne chovat. Tehdy ještě netuší, jak moc měsíce strávené po Tamařině boku ovlivní zbytek jejího života…... celý text

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (5)

Asi je to tím, že v tomhle období zároveň přicházíš o dětství. Stavíš se na vlastní nohy. A s tím přichází i zodpovědnost. Strach, jestli sis vybral správně. Že něco poděláš a už to nepůjde spravit. Všichni jsme tím tak paralyzovaný, uzavřený ve vlastních světech, chceme se najít tak moc, až se ztrácíme. To je depresivní.


Mozek je nepopiratelně sadista, co si libuje v mučení zbytku těla.


Ale bylo to stejné, jako když se snažíte přestat kouřit nebo třeba jíst sladkosti. Po probuzení jste přesvědčeni, že dneska už rozhodně nebudete dělat, co byste neměli, a o pár hodin později připustíte, že zítra je taky den: s cigaretou nebo kouskem čokolády v puse.


Více citátů z knihy najdete u autora.