Schindlerův seznam zajímavosti

Schindlerův seznam https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453235/bmid_schindleruv-seznam-Cdm-453235.jpg 4 781 194

Strhující a proslulé románové zpracování osudů Oskara Schindlera – bezohledného kariéristy, válečného zbohatlíka, milovníka elegance, přepychu, alkoholu a krásných žen, jenž ve stínu osvětimských komínů našel svoji lidskost a riskoval nejen majetek, ale i vlastní život, aby nedopustil vyvraždění tisícovky „svých židů“. Román sugestivně líčí vývoj a střety individualit – obětí, pasivních účastníků a iniciativních vykonavatelů – zapojených do obrovité byrokratické mašinerie zla. Steven Spielberg použil motivy románu pro natočení slavného stejnojmenného filmu.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Leda
Originální název:

Schindler's Ark , 1982


více info...

Zajímavosti (3)

Tento příběh je vskutku převyprávění setkání, přátelství a dojmů od jeho pracovníků, přátel a rodiny. (Faraon)


Oskar Schindler získal řadu mírových cen. Byl oceněn titulem Spravedlivý mezi národy. V Aleji Spravedlivých v Jeruzalémě zasadil svůj strom. Je pohřben na římsko-katolickém hřbitově na hoře Sijón v Jeruzalémě. (Faraon)


Na motivy knihy byl v roce 1993 natočen stejnojmenný film. Film Stevena Spielberga je stěžejní dílo světové kinematografie a vítěz sedmi Oscarů, včetně ocenění za Nejlepší film roku a Nejlepší režii. (Faraon)


Ocenění knihy (2)

1983 - Los Angeles Times Book Prize (Fiction)
1982 - Booker Prize


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.