Pozpátku kolem zeměkoule - 484 dní na cestě * Příběhy * Mapy * Tipy zajímavosti

Pozpátku kolem zeměkoule - 484 dní na cestě * Příběhy * Mapy * Tipy https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317002/bmid_pozpatku-kolem-zemekoule-484-dni-na-Ogr-317002.jpg 5 7 4

Co vás může potkat na cestě kolem světa, když se přesouváte pěšky nebo stopem, bydlíte u místních nebo ve stanu, část cesty s sebou máte dvě děti, chcete se potápět, vylézt na šestitisícovku, vidět, co jste ještě nikdy neviděli, a poznat svět na dřeň? Někdy to může trochu bolet, často to není ani trochu pohodlné, ale rozhodně to stojí za to! O cestě kolem světa z Ohňové země až na Aljašku, na tropické ostrovy Tichého oceánu, kolem dokola Novým Zélandem, prostředkem přes Austrálii, křížem krážem Jihovýchodní Asií a přes Čínu, Mongolsko a Rusko zase zpátky domů. Nakouknete s námi do fidžijské domácnosti, mongolské jurty, za novozélandský vodopád, na vrchol šestitisícovky, mezi medvědy grizzly, do chrámů mnoha světových náboženství, do dětské duše, do džungle, do velkoměsta, do divočiny i do našeho vztahu. 60 kapitol, 45 užitečných mapek, 41 autentických úryvků z deníku a prověřené tipy kde jíst, kde spát, co mít s sebou, jakou aplikaci kde používat, co zaručeně vidět nebo od čeho se radši držet dál. Skvělá inspirace pro cestovatele a báječná zábava pro ty, kteří si o velkých cestách rádi čtou.... celý text

Zajímavosti (1)

Prvním impulsem ke vzniku knihy byla reportáž "O Jávě, jídle, sopkách a liberalismu", pod kterou poprvé padl návrh vytvořit o cestě autorské dvojice knihu. Stalo se tak 16. dubna 2015.

První grafické návrhy knihy vznikaly na dálku ještě v době, kdy autoři cestovali po Vietnamu, Číně, Mongolsku a Rusku.

První kapitolou, která byla zpracována do finální podoby, byla reportáž o dělnících těžících síru v kráteru jávské sopky Ijen. Původní název reportáže i kapitoly byl "Mezi nebem, peklem a smrtí", v hotové knize se kapitola jmenuje "Život v sirném kráteru".

I po návratu autorů domů stále vznikala drtivá většina knihy na dálku, autorka Katka Krejčová si s gafikem a později i nakladatelem Jardou Vránou vyměnila téměř 1500 mailů a ke každé kapitole vzniklo často několik návrhů, než bylo dosaženo shody.

Velkým oříškem byly ilustrační mapky. V knize je jich 45, každá z nich je originální výtvarné dílo a nejpracnější z nich, mapku území kolem přehradní nádrže Lake Powell v Utahu, trvalo namalovat téměř týden.

První vzorové výtisky knihy byly hotové začátkem července roku 2016, ale ještě bylo třeba opravit, doladit a doplnit nespočet detailů než bylo knihu možno prohlásit za dokončenou a odeslat ji k tisku.

Kritickým okamžikem bylo období, kdy se ke konci chýlila doba vyhražená na crowdfundingovou kampaň, a stále scházelo vybrat více než sto tisíc korun. Díky doslova heroickému marketingovému úsilí autorů však kampaň přece jen skončila úspěšně.

Prvními vytištěnými archy hotové knihy se autoři mohli pokochat při náhledu v tiskárně dne 30. října 2016.
11. listopadu téhož roku - přesně 575 dní od virtuálního setkání pod reportáží o Jávě, byly hotové výtisky expedovány do skladů knižních distributorů. (Gerty)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.

Štítky knihy

cestopisné příběhy cestování divy světa

Kniha Pozpátku kolem zeměkoule - 484 dní na cestě * Příběhy * Mapy * Tipy je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x